Posted by : Unknown sreda, 6. marec 2013

Od visokih snežnih odej Kilimanjara pa vse do sinje modrih voda Indijskega oceana se vije dežela gostoljubnih ljudi in prečudovitih naravnih čudes: Tanzanija.


Tanzanija je ena izmed najboljših destinacij za safari in oddih

Izbirate lahko med nekaterimi najboljšimi safariji na svetu. Na širnih ravnicah Narodnega parka Serengeti lahko opazujete divje živali ali se odločite za nekoliko drznejše lovske safarije v živalskem rezervatu Selous.

Ob pogledih na jezero Tanganyika vam bo zastal dih, navdušeni boste tudi nad sproščujočimi potepi skozi strme gozdove in zelene travnike v kraterju Ngorongoro. Na peščenih plažah otokov Zanzibar se boste lahko odpočili ali obiskali mnoge kulturne znamenitosti in stopili v stik s svojo romantično dušo. Tanzanija je največja izmed vzhodnoafriških držav (to so Kenija, Uganda in Tanzanija), uvršča se tudi med največje države na svetu, na afriškem kontinentu pa največ obeta.



Severno višavje, južno višavje, centralna krožna planota

Tanzanija se ponaša s spektakularno pokrajino, ki jo delimo na tri glavne geografske regije: - otoki in obalna prerija na vzhodu, - krožna planota na celini, - in višavja. Slavni Kipengere, Udzungwa, Matogoro, Livingstone in planota Fipa so deli južnega višavja, Usambara, Pare, Meru, Kilimanjaro, krater Ngorongoro in Oldonyo Lengai pa spadajo pod severno višavje. Iz višavja in osrednje krožne planote teče drenažni sistem vse do Indijskega in Atlantskega oceana, Sredozemskega morja in celinskega drenažnega sistema.

Veliki tektonski jarek (The Great rift valley) 

Veliki tektonski jarek, ki teče s severovzhoda Afrike skozi centralno Tanzanijo, je še ena naravna znamenitost, ki doda k slikovitosti tanzanijske pokrajine. Pri jezeru Nyasa na jugu Tanzanije se dolina razcepi; ena veja teče navzdol mimo jezera Nyasa do Mozambika, druga pa severozahodno ob Burundi, Rwandi, Tanzaniji in zahodnih delih Ugande. Dolina je posejana s prekrasnimi jezeri Rukwa, Tanganyika, Nyasa, Kitangiri, Evasi in Manyara.

Tanzanijci so izjemno gostoljubni

Prebivalci Tanzanije s svojim pristnim zanimanjem za obiskovalce ter izjemno gostoljubnostjo pripomorejo k prepoznavnosti dežele v svetu. Tanzanija je hitro razvijajoče se družbeno in kulturno središče, kjer se nahaja nekaj najpomembnejših in najbolj uglednih krajev v Afriki.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Trudimo se za Vas!

Trudimo se za Vas!

Tripadvisor Ocene Nasih Safarijev

Najpopularnejše objave

Arhiv zapisov

Shadows Of Africa

Zagotavlja Blogger.

- Copyright © Safari -Metrosafari- Powered by Blogger - Designed by SpletniNastopi -